Hvert år skrottes over 8.000 hårde hvidevarer på AVV’s genbrugspladser. 15­-20 % af dem er fuldt funktionsdygtige eller kan blive det med mindre reparationer.

I AVV har vi længe haft et ønske om at kunne give genbrugelige maskiner et nyt liv, og i 2018 lykkedes det os få et tilskud på 500.000 kr. fra Nordisk Ministerråd til at igangsætte et praktisk forsøg med indsamling, test, istandsættelse og salg af hårde hvidevarer indsamlet på genbrugspladserne og i storskraldsordningen. Vi allierede os med en privat enkeltmandsvirksomhed, De Grønne Hvidevarer, som kunne foretage den professionelle test og istandsættelse.

Vi fandt ud af, at vi på vores genbrugspladser med de rette indsamlingsmetoder vil kunne indsamle 1.300 hvidevarer årligt, som efter istandsættelse og rengøring kan sælges til ca. 1.000 kr. pr. stk. I oktober måned 2018 havde vi salgsrekord i genbrugsbutikken med 21 solgte hvidevarer. I reparationsværkstedet har vi desuden løbende haft 11 praktikanter beskæftiget. En enkelt af disse er siden hen blevet fastansat i Genbrugssten i Brønderslev. Forsøget er det første af sin art i Danmark, og det har derfor tiltrukket sig pæn opmærksomhed fra andre kommuner, myndigheder og virksomheder inden for produktion og salg af hvidevarer. Det er vi stolte af.

Vores reparerede hårde hvidevarer kan købes i AVV's Genbrugsbutik eller på www.godtgjort.dk