Hos AVV ønsker vi at forlænge affaldets levetid - til gavn for miljø, mennesker og cirkulær økonomi. I tilknytning til vores genbrugsbutik har vi etableret tre værksteder, under brandet Godt gjort, - et for reparation af cykler, et for reparation af hårde hvidevarer og et for upcycling af tekstiler og læder.

Idéen er, at vi istandsætter og upcycler de genbrugsegnede varer, så det kan blive genbrugt og holde sig i et materiale-kredsløb. Idéen er også, at vi i samarbejde med de lokale jobcentre skaber beskæftigelse til mennesker, som har brug for fodfæste på arbejdsmarkedet. Vi har bl.a. flygtninge i sprogpraktik, og vi har kontanthjælpsmodtagere, som har brug for afklaring af arbejdsevner. Det giver god mening, synes vi. 

Upcycling af tekstiler og læder

Mange ton møbler, tøj og tekstiler indleveres årligt fra AVVs borgere. Meget af det kan sælges i vores genbrugsbutik, men en del er for slidt eller har delvist pletter/huller. For at udnytte ressourcerne i tekstilerne og læderet, arbejder vi på at udvikle forskellige produkter, hvor gamle klude kan få nyt liv. 

Værkstedsklude er et af vores nye tilbud. Værkstedskludene er skåret af slidte T-shirts, lagner, håndklæder o.lign. De egner sig fortrinligt til brug på diverse værksteder, men kan naturligvis også anvendes i privaten. En sæk på 10 kg rummer ca. 200 klude.

Priser:

Sæk à 10 kg: 100 kr. inkl. moms - sælges både til private og erhverv.

Værkstedskludene kan købes i AVVs Genbrugsbutik - for større mængder eller levering kontakt AVV på tlf. 9623 6644.
Download flyer om værkstedsklude her 

Reparation af hårde hvidevarer

Hvert år skrottes over 8.000 hårde hvidevarer på AVV’s genbrugspladser. 15­-20 % af dem er fuldt funktionsdygtige eller kan blive det med mindre reparationer.

I AVV har vi længe haft et ønske om at kunne give genbrugelige maskiner et nyt liv, og i 2018 lykkedes det os få et tilskud på 500.000 kr. fra Nordisk Ministerråd til at igangsætte et praktisk forsøg med indsamling, test, istandsættelse og salg af hårde hvidevarer indsamlet på genbrugspladserne og i storskraldsordningen. I midten af 2019 fastansatte vi Michael Cavallius, som er hvidevare-reparatør, hvilket betød at vi fra september samme år begyndte at sælge hårde hvidevarer i AVVs genbrugsbutik og på Godtgjort.dk - alle med 6 måneder garanti. 

Reparation af cykler

Vi modtager mange cykler, som områdets borgere indleverer på genbrugspladserne. Cyklerne trænger til en kærlig hånd (smøring, luft, udskiftning af reservedele), inden de kan gå videre til nye ejere. Efter en tur i vores cykelværksted sælges i AVVs Genbrugsbutik og på Godtgjort.dk. 

Hør idéudvikler Manuel Kazwah fortælle om  Godt gjort her eller besøg webshoppen her

Se idéudvikler Manuel Kazwah fortælle om AVVs Cykelværksted: 

 

 

Se forvandlingen - fra kasseret sofa til lækker læderhynde