OBS. Rundvisninger på standby 

Grundet COVID-19 er der i øjeblikket lukket for alle rundvisninger og vi modtager ikke bestillinger på rundvisninger.  

Besøgscenter

AVV har et besøgscenter, hvor børn kan slå sig løs og blive klogere på affald. De kan styre minikranen på energianlægget, sortere affald på tid, tumle i boblen med tøjdyr og meget mere. Typisk kommer I i besøgscenteret i forbindelse med en aktivitet i vores affaldsværksted.

Affaldsværksted - for skoleelever (primært de yngste)

Forløbet bestilles i forbindelse med en rundvisning hos AVV. Målgruppen er primært 0.-6. klasse. Forløbet afhænger af tilgængelighed og tilbydes efter aftale sammen med AVV. Efter rundvisningen kommer halvdelen af eleverne i værkstedet, mens de andre kommer i besøgscenteret. Undervejs bytter de, så alle elever får mulighed for at komme i værksted og i besøgscenteret. Vær opmærksom på, at der max. kan være 30 elever ad gangen til et værkstedsbesøg. Vi tilbyder tre forskellige aktiviteter i vores affaldsværksted:

  • Fra kasseret avis til smukt papir. I laver papir af aviser, og vi snakker om miljøfordelene ved fremstilling af genbrugspapir.
  • Skil en computer ad. I åbner computeren, og vi fortæller, hvad der sker med de forskellige elementer den består af.
  • Upcycling af affald: Vi forsøger at upcycle tekstiler, læder eller lignende. Giver eleverne viden om, at upcycling giver ny værdi til gammelt affald.