Besøgscenter

AVV har et besøgscenter, hvor børn kan slå sig løs og blive klogere på affald. De kan styre minikranen på energianlægget, sortere affald på tid, tumle i boblen med tøjdyr og meget mere. Typisk kommer I i besøgscenteret i forbindelse med en aktivitet i vores affaldsværksted.

Affaldsværksted - for skoleelever

Forløbet bestilles i forbindelse med en rundvisning hos AVV. Forløbet afhænger af tilgængelighed og tilbydes efter aftale sammen med AVV. Efter rundvisningen kommer halvdelen af eleverne i værkstedet, mens de andre kommer i besøgscenteret. Undervejs bytter de, så alle elever får mulighed for at komme i værksted og i besøgscenteret. Vær opmærksom på, at der max. kan være 30 elever ad gangen til et værkstedsbesøg. Vi tilbyder tre forskellige aktiviteter i vores affaldsværksted:

  • Fra kasseret avis til smukt papir. I laver papir af aviser, og vi snakker om miljøfordelene ved fremstilling af genbrugspapir.
  • Skil en computer ad. I åbner computeren, og vi fortæller, hvad der sker med de forskellige elementer den består af.
  • Upcycling af affald: Vi forsøger at upcycle tekstiler, læder eller lignende. Giver eleverne viden om, at upcycling giver ny værdi til gammelt affald.