I AVV’s genbrugsbutik i Hjørring var mandag 4. maj en særlig dag. Her genåbnede butikken igen. Det skete med en række tiltag, så åbning var kontrolleret og sikker og følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

AVV har op til åbningen iværksat en række tiltag, så kunder og medarbejdere kan være sikre. 

Tiltagene er kendt fra andre butikker, med fx afstandsmærker på gulvet, plexiglasplader ved kassen og håndsprit og engangshandsker til rådighed for kunderne. Dankortterminal, disk, pakkeborde m.v. rengøres ekstra. Hertil kommer der, at kunderne som minimum de første par dage skal gå ind og ud forskellige steder til og fra butikken.

– Kunderne har længe spurgt til os og vi har også butikken proppet med genbrugsguld. Vi har brugt tiden på at blive sikre på, at der ikke er risiko i forhold til at øge smittespredningen gennem vores butik, siger Dorte Nielsen, leder af genbrugsbutikken.

Anbefalinger til kunderne
Kunderne anbefales at betale med dankort eller MobilePay. Benyt opstillet håndsprit eller handsker. Hav tålmodighed og hold afstand til andre personer, som man skal gøre alle andre steder.

I butikken lukkes et begrænset antal personer ind af gangen. Dette styres de første dage af en dørvagt. For at undgå for meget kø og trængsel kan det være en god idé at gemme sit besøg til en anden dag. 

– Vi har masser af gode varer klar på lageret, som vi kører frem hver eneste dag. Så gode fund er altid muligt hos os, fortæller Dorte Nielsen.

Genbrugsbutikken har været lukket siden 12. marts, efter at regeringen ønskede store dele af den offentlige sektor lukket ned for at begrænse smittespredning af coronavirus.

Åbningstider er mandag til fredag kl. 12:00-17:30 samt lørdag 10:00-13:00.