Dybt forankret i vores kerneværdier: Tænk miljøet først!, Vis respekt, Tag ansvar og Vær på forkant ligger vores ønske om at tage et samfundsansvar og udvise Corporate Social Responsibility (CSR).

For os handler CSR især om at:

  • inddrage borgerne
  • samarbejde på tværs
  • være en lokal medspiller
  • have stort fokus på arbejdsforhold

Borgerinddragelse

Vi går gerne nye veje for at udvikle nye og bedre affaldsløsninger. Vi vil finde og udvikle disse sammen med vores brugere og gør meget ud af dialog med borgerne omkring os. Derfor skaber og involverer vi os i lokale events, festivaller og forbrugerarrangementer og har siden 2013 skabt et brand, vi kalder Nulskrald. Se også Facebookgruppen Nulskrald.

At gå nye veje og finde på nye affaldsløsninger handler om at inddrage små som store gennem bl.a. rundvisninger af skoleklasser, virksomheder og netværksgrupper. Book en rundvisning her og læs mere via Facebookgruppen Oplevelser med affald. Vi har også et Besøgscenter, hvor vi oplyser gæster om affald og de udfordringer, vi som forbrugere bør tænke over. Rigtigt mange af vores besøgende benytter også vores Affaldsværksted, hvor kun fantasien sætter grænser.

Samarbejde på tværs

En ambition om at være på forkant og finde nye veje for affaldsløsninger kræver gode samarbejdspartnere, kunder og leverandører samt aftagere. Vi skal kunne stå inde for det affald, vi modtager, og det, vi sender videre til genanvendelse, og derfor har vi stort fokus på vores aftageres behandling af affald samt arbejdsforholdene for deres ansatte.

Udover at samarbejde med lokale borgere og aktører som f.eks. borgerforeningen Borger9700 i Brønderslev og borgerhuset Klitgården i Tversted har vi indgået samarbejde med forskellige kunstnere og upcyclere, som skaber kunst og nye produkter af affald. Vi samarbejder også med bl.a. sundhedscentrene i Hjørring og Brønderslev kommuner om aktiviteter, der forener vores fokus på service og trivsel for borgere. Vi har også et stærkt samarbejde med AAU, og det er i samarbejde med AAU, at vi inden for de seneste år har fået ansat vores to erhvervs-PhD'ere samt vores forretningsudvikler, Henrik Riisgaard.

Andre samarbejdspartnere er bl.a. Gamle Mursten, Tænketanken, EUC Nord, Miljøstyrelsen, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) samt brancheforeningerne Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer (DAKOFA) og Dansk Affaldsforening.

Lokal medspiller

Vi er og vil være en lokal medspiller. Det er vi især som arbejdsplads for mere end 100 dedikerede medarbejdere og for de lokale jobcentre m.fl. som har brug for at sende flexjobbere, praktikanter osv. ud. Vi arbejder hele tiden for at bevare og skabe flere lokale arbejdspladser og har senest indgået et spændende samarbejde med Svendborg-virksomheden Gamle Mursten, som vi forventer os meget af både ift. miljøvenlig genanvendelse af gamle mursten og mhp. at skabe flere lokale, socialøkonomiske arbejdspladser.

Arbejdsforhold

Vi opfatter mangfoldighed som en af vores største styrker. Vi har fokus på at være en rummelig arbejdsplads med plads til forskellighed og tror på, at det er en af grundene til, at vi har nogle meget tilfredse medarbejdere med høj anciennitet og ofte modtager uopfordrede ansøgninger. Vi har fokus på medarbejdernes sikkerhed, sundhed og trivsel og gennemfører løbende arbejdspladsvurderinger (APV) samt trivselsundersøgelser. Vi opnår trivsel ved at tilbyde stor fleksibilitet, kurser, uddannelse og efteruddannelse til vores medarbejdere, ligesom vi afholder personalearrangementer, familiedage m.v. Vi prioriterer sundhed og motion ved bl.a. at tilbyde medarbejderne frokostordning med sund kost og stille motionsrum til rådighed. Nordværk er arbejdsmiljøcertificeret efter ISO 45001.