Gamle Mursten Nord

Åbningstider

Mandag-torsdag kl. 8-15

Fredag kl. 8-12

Lukkedage

Lørdag-søndag

Hvad er Gamle Mursten Nord?

AVV og virksomheden Gamle Mursten har åbnet en produktionslinje i Brønderslev. Her renser vi gamle mursten, så de kan indgå i nye byggeprojekter. Vores mål er at:

  • Sikre lokal håndtering af lokale ressourcer
  • Forbedre miljøet og det lokale CO2-regnskab
  • Bevise, at cirkulær økonomi er relevant og bæredygtigt
  • Løfte og opkvalificere borgere, der savner tilknytning til arbejdsmarkedet
  • Skabe lokale arbejdspladser


Lokalt kredsløb

Ved at rense mursten fra nedrivningsmodne bygninger i Nordjylland holder vi stenene i lokalt kredsløb, og miljøet spares for energibelastningen ved brænding af nye mursten. Hver genbrugt mursten sparer miljøet for 0,5 kg CO2. Der går typisk 16.000 mursten til at bygge et enfamiliehus – dvs. du sparer 8 ton CO2 ved at bygge med gamle mursten i stedet for nye. Det er cirkulær økonomi i praksis. 

Arbejde med mening

Gamle Mursten Nord er et cirkulært affaldsanlæg med social samvittighed. Anlægget beskæftiger borgere, der savner tilknytning til arbejdsmarkedet: Mennesker med arbejdsskader, flygtninge eller psykisk sårbare. Vi vil opkvalificere borgerne, hjælpe dem videre i et meningsfuldt arbejdsliv og understøtte lokal beskæftigelse og vækst. Hos AVV har vi gode erfaringer med lignende projekter i vores reparationsværksteder tilknyttet AVVs Genbrugsbutik. Her har 49 mennesker gennem de seneste år været tilknyttet vores værksteder.

Kontakt os

Interesseret i at vide mere - besøg Gamle Mursten Nord her

Se hjemmeside:

 

Kontakt afdelingsleder Kurt Brandi på tlf. 5122 1993.

Kurt Brandi