En række moderne byggerier i Nordjylland har brugt gamle mursten i stedet for nye. Se en håndfuld af dem her!

Fra industri til livsrum i Aalborg

Kræftens Bekæmpelse valgte gamle mursten til deres nye rådgivningscenter Livsrum i Aalborg. Ambitionen var at skabe et hus, der inviterer indenfor og giver plads til livet. Nøgleordene for byggeriet har været: tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær. Derfor var det en naturlig løsning at give nyt liv til de gamle mursten fra en tidligere industribygning. Genbruget har tilmed sparet miljøet for unødvendig CO2 udledning.

Kræftens Bekæmpelse i Aalborg
Foto venligst udlånt af Kræftens Bekæmpelse.

Orangeri med sjæl og charme

Murværket i det tilbyggede orangeri i Vodskov er opført med gamle mursten. Murstenene matcher i stil og farvetone den oprindelige mursten i villaen fra 1947 og giver mere liv og sjæl til byggeriet. Dertil er det godt for klimaet at genbruge mursten frem for at bruge ressourcer og energi på at fremstille nye.

Orangeri i Vodskov

Nyt sundhedshus til Sæby

Sundhedshuset i Sæby fra 2014 er opført med 130.000 gule genbrugsmursten. Det giver en samlet miljøgevinst på 65 ton sparet CO2. Sammensætningen af gamle mursten og aluminiumsplader skaber lethed og balancerer bygningen. Niels Christian Sloth, kontorchef hos Region Nordjylland, udtaler om byggeriet:

"Genbrugsmurstenene gav under projekteringen og opførelsen debat om blandt andet holdbarhed og udseende. Nu har byggeriet stået færdigt i tre år, og ingen taler længere om husets facade – for huset viser, at genbrug af mursten udgør en langtidsholdbar teglfacade, der med sin bløde teglgule facade er imødekommende for brugerne."

Sundhedshus i Sæby


Foto venligst udlånt af Gamle Mursten Svendborg.

Kontakt os

Interesseret i at vide mere? Kontakt afdelingsleder Kurt Brandi på tlf. 5122 1993.

Kontakt Kurt Brandi