Genbrugssten

Åbningstider

Mandag-torsdag kl. 8-15

Fredag kl. 8-12

Lukkedage

Lørdag-søndag

Hvad er Genbrugssten?

AVV åbnede i 2018 en produktionslinje med brugte mursten i Brønderslev. I dag er Genbrugssten ejet af Cirkulær Nord Fonden. Genbrugssten er cirkulær økonomi i praksis: Byggeaffald bliver til nye materialer, som kan bruges i nybyggeri.

Her renses brugte mursten, så de kan indgå i nye byggeprojekter. Målet er at:

  • Sikre lokal håndtering af lokale ressourcer
  • Forbedre miljøet og det lokale CO2-regnskab
  • Bevise, at cirkulær økonomi er relevant og bæredygtigt
  • Løfte og opkvalificere borgere, der savner tilknytning til arbejdsmarkedet
  • Skabe lokale arbejdspladser

Lokalt kredsløb

Ved at rense mursten fra nedrivningsmodne bygninger i Nordjylland holder vi stenene i lokalt kredsløb, og miljøet spares for energibelastningen ved brænding af nye mursten. Hver genbrugt mursten sparer miljøet for 0,5 kg CO2. Der går typisk 16.000 mursten til at bygge et enfamiliehus – dvs. du sparer 8 ton CO2 ved at bygge med gamle mursten i stedet for nye. Det er cirkulær økonomi i praksis. 

Arbejde med mening

Genbrugssten er et cirkulært affaldsanlæg med social samvittighed. Anlægget beskæftiger borgere, der savner tilknytning til arbejdsmarkedet: Mennesker med arbejdsskader, flygtninge eller psykisk sårbare. Vi vil opkvalificere borgerne, hjælpe dem videre i et meningsfuldt arbejdsliv og understøtte lokal beskæftigelse og vækst. Hos AVV har vi gode erfaringer med lignende projekter i vores reparationsværksteder tilknyttet AVV's Genbrugsbutik. Her har 49 mennesker gennem de seneste år været tilknyttet vores værksteder.

Kontakt os

Interesseret i at vide mere - besøg Genbrugsstens hjemmeside her

Se hjemmeside:

Kontakt afdelingsleder Kurt Brandi på tlf. 5122 1993.

Kurt Brandi