Ankommer du med gule plader eller papegøjeplader på Nordværks genbrugspladser i Hjørring og Brønderslev Kommuner, skal du være opmærksom på, at der fra nytår træder en ny og smart betalingsløsning i kraft. Det betyder, at alle biler samt trailere med nummerplader, der er tilknyttet et CVR-nummer, bliver scannet og automatisk faktureret for besøget på genbrugspladsen.  


Ny ordning med automatisk scanning

Det er ikke noget nyt, at virksomheder kan aflevere affald på genbrugspladsen. I mange år har virksomheder med mindre mængder affald brugt abonnementsordningen ”Mærk affaldet”. Men den 1. januar 2023 træder en ny ordning i kraft, fortæller Lars Pedersen, afdelingsleder for genbrugspladserne hos Nordværk (tidligere AVV og Reno Nord):

”Efter nytår skal virksomheder ikke længere købe mærker via ”Mærk affaldet”. Vi har fået installeret nummerplade-scannere på alle 18 genbrugspladser, så nummerpladen fremover automatisk bliver registreret, når biler kører gennem porten. Så kan vi opkræve virksomhederne pr. besøg og sende en regning en gang om måneden med detaljeret oversigt over, hvor og hvornår den enkelte virksomhed har besøg en given genbrugsplads.”

 

Oplagt ved mindre mængder

Lars påpeger, at genbrugspladserne er en oplagt mulighed for virksomheder, som har mindre mængder affald og måske ikke de store pladsforhold til opbevaring på virksomheden, men som stadig gerne vil bidrage til den grønne omstilling:

- Virksomhederne kan sortere i over 40 forskellige affaldstyper på genbrugspladsen og må besøge pladsen i køretøjer på op til 3500 kg. + trailer. Ordningen starter d. 1.1.2023, og det vil herefter koste virksomheden 160 kr. ekskl. moms pr. besøg på genbrugspladsen (Pris i 2024: 168 kr.)

 

Anmodning om fritagelse via en QR-kode

Lars tilføjer, at firmabiler på gule plader og papegøjeplader har mulighed for at blive fritaget for betaling, hvis der afleveres privat affald fra ens husstand. Er dette tilfældet, kan virksomhederne søge om fritagelse vha. scanning af en QR-kode på genbrugspladsen eller besøg på Nordværks hjemmeside. Gøres dette ikke, vil affaldet automatisk blive registreret som erhvervsaffald, og bilen bliver derfor faktureret for besøget på genbrugspladsen.

 

Du kan læse mere om den nye ordning her