Dine ting kan gøre stor gavn hos andre. Især, hvis de er i god stand.

Dine tings sidste rejse til genbrugspladsen kan være voldsom eller nænsom. Hvis tingene transporteres forsigtigt og sættes nænsomt på selve genbrugspladsen, så kan de i højere grad bruges til direkte genbrug. Til glæde for andre og for miljøet.

Der er på alle pladser særlige afsnit, hvor du kan sætte de ting, som kan bruges direkte til genbrugsbutikken: Cykler, computere, møbler, legetøj, nips, bøger, bestik osv. – kort sagt, alle genstande, som kan have værdi for andre. En forsigtig håndtering betyder større sandsynlighed for, at tingene kan bruges direkte igen – præcis som de er. Tingene sorteres, rengøres og evt. afprøves, og sælges i Nordværks genbrugsbutik i Hjørring.

Vi har her hos Nordværk set eksempler på, at ellers gode ting bliver ramponeret, bulet eller slået i stykker, når de er på deres sidste rejse fra hjemmet og til containeren på genbrugspladsen. Måske smides tingen voldsomt. Og ofte tror vi, at det skyldes, at folk blot ikke ved, at tingene netop kan have stor gavn hos andre – selvom man måske selv mener, at tingen ikke har den store værdi.

Når du sender ting videre til direkte genbrug eller selv køber genbrugt, så hjælper du med bæredygtighed i det nordjyske. Mere direkte genbrug forlænger varernes levetid, afføder mindre affald og medvirker til reduktion af forbruget af råstoffer og energi til produktion af nye varer.

Nordværk har drevet genbrugsbutik i 30 år og oplever, at genbrugsbutikken bidrager væsentligt til en bæredygtig affaldshåndtering i lokalområdet. Alle varerne i Nordværks Genbrugsbutik kommer fra borgerne - indleveret via vores 18 genbrugspladser eller afhentet som storskrald.