Din virksomhed har mulighed for at benytte alle Nordværks genbrugspladser i Hjørring og Brønderslev kommuner. Ordningen for erhvervsaffald på genbrugspladserne er en oplagt mulighed, hvis du bortskaffer små mængder affald og ikke har brug for en større container-løsning i virksomheden. Ordningen gælder for køretøjer op til 3500 kg. eller en trailer. 

Du kan finde vores genbrugspladser her

Den 1. januar 2023 stopper ordningen ”Mærk affaldet”. I stedet indfører vi scanning af nummerpladen for virksomheder på genbrugspladsen. Fremover betaler din virksomhed pr. besøg og modtager automatisk en opkrævning for de gange, du bruger genbrugspladsen.

Hvad betyder det for din virksomhed?

Du kan stadig bruge genbrugspladsen og sortere affaldet i de affaldstyper, du kender. Nu slipper du bare for at købe og forny mærker, opkrævningen forenkles, og vi sikrer en retfærdig ordning. Ordningen træder automatisk i kraft pr. 1. januar 2023.

Fakta om ordningen

  • Det koster 168 kr. ekskl. moms pr. besøg.
  • Gælder for registrerede køretøjer op til 3.500 kg.
  • Alle køretøjer på gule plader eller papegøjeplade, der tilknyttet et CVR-nummer, bliver ved indkørsel til genbrugspladsen registreret som erhverv, og derfor faktureret (gælder også trailere tilknyttet et cvr-nummer). Hvis du kommer for at aflevere privat affald, skal du efter ankomst anmode om fritagelse for betaling vha. din smartphone.
  • Der bliver tillagt et ekstra gebyr ved aflevering af farligt affald - se priser her
  • Der bliver ligeledes tillagt et ekstra gebyr for eternitplader (med og uden asbest) på vores miljøanlæg – se priser her

Bidrag til den grønne omstilling

Brug genbrugspladsen, hvis din virksomhed har mindre mængder affald og gerne vil sortere endnu mere til genanvendelse og direkte genbrug – og bidrage til den grønne omstilling. På Nordværks genbrugspladser modtager vi 37 affaldstyper. Har du større mængder affald, skal du stadig benytte de private aktører på markedet.

Specielt for virksomheder gælder det, at der kan afleveres erhvervsaffald underfor normal åbningstid på udvalgte genbrugspladser:

Følgende genbrugspladser holder åbent for virksomheder fra kl. 7.00 på hverdage:

Genbrugspladsen i Bjergby har på forsøgsbasis selvbetjening for virksomheder. Læs mere her.

 

Kommer du med privat affald - se vores guide til at ansøge om fritagelse her. 

 

På videoen viser vi, hvordan du kan søge om fritagelse, hver gang du besøger genbrugspladsen.