Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV I/S) vinder verdensmålspris.

Prisen er uddelt i Odense af Dansk Affaldsforening. Verdensmålsprisen 2019 er gået til AVV, da projektet Godt gjort kan tjene til særlig god inspiration for andre.
Affaldsselskabet I Hjørring og Brønderslev kommuner kan noget specielt med affald. Man er nemlig god til at skabe nye produkter gennem genbrug og upcycling.

  • Hvilket giver mening for miljøet
  • AVV’s projekter hænger også sammen økonomisk
  • Og betyder tilmed flere arbejdspladser i det nordjyske: ordinere jobs og jobs for personer på kanten af arbejdsmarkedet.

Prisen blev overrakt af tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl. Hun sagde til AVV og landets andre selskaber:

- AVV er særdeles innovativ. I giver inspiration til alle andre i at tænke forretning, og i at fremme flere bundlinjer på en gang. Affaldsselskaberne har en utrolig vigtig rolle for at få folk til at genanvende, udnytte og forebygge affald. Og frem for alt, tænke mere cirkulært.

Jørgen Bing, bestyrelsesformand i AVV, mener, det er en meget stor ære at modtage prisen foran alle andre selskaber i Danmark.

- Æren skal også gå til alle de ansatte hos AVV. De siger alle sammen stort ja og går i front, når der er en miljøforbedring i sigte. Prisen er en slags kvittering for det arbejde, som AVV har gjort i mange år for hele tiden at optimere miljøgevinster ved affald, sagde Jørgen Bing. Han sluttede sin takketale med at invitere alle affaldsselskaber i landet til at kigge forbi i Hjørring, når de om kort tid alligevel tager på Naturmødet i Hirtshals.

Prisen blev afgjort med stemmer fra alle deltagere fra den danske affaldsbranche. AVV vandt med 58% af stemmerne foran Renosyd (22%) og Odense Renovation (20%).

På billedet ses bestyrelsesformand Jørgen Bing og direktør Steen Madsen med pokalen, der er lavet af ægte genbrugsglas.

Læs også Dansk Affaldsforenings nyhed om prisen, klik her.

Til lejligheden havde AVV indsendt en film. Se den her: